Vierkant achter onze homojongeren

Vandaag kwam de NOS met dit nieuwsbericht. LHB (lesbisch, homo en biseksuele) jongeren zijn minder gelukkig dan heterojongeren, zo blijkt uit onderzoek.

citaat uit het artikel:

“Bijna de helft van de jonge lhb’ers kampt met psychische problemen: 43 procent. Dat is ruim twee keer zo veel als bij heteroseksuelen het geval is.

De steun die jonge lhb’ers krijgen, blijkt een belangrijke pijler te zijn voor hun welzijn. Het onderzoek wijt de welzijnsverschillen tussen lhb-jongeren en heteroseksuele jongeren aan het ontbreken van die steun.”

LHB-jongeren hebben vaak moeite om zichzelf te accepteren. Logisch, want als tiener is het toch vaak al lastig om blij te zijn met jezelf. En wil je liever niet anders zijn.

Het is zo belangrijk dat we laten merken dat we achter lhbt-ers staan. Ze zijn ook in onze eigen omgeving, en hebben onze steun nodig. En omdat we vaak niet weten wie dat zijn (omdat ze nog in de kast zitten of omdat je ze niet heel persoonlijk kent) moeten we in het algemeen laten weten dat we niet schrikken van seksuele diversiteit en geen onderscheid maken. Wij kunnen hen helpen door te laten zien dat we achter hen staan. Bijvoorbeeld door vandaag een paarse trui aan te trekken. Of door dit bericht te delen.