Hooggevoeligheid – HSP

Wanneer je hoogsensitief bent, ben je extra gevoelig voor prikkels van buitenaf en van binnenuit. Indrukken komen harder binnen en blijven langer hangen. Sommige mensen zijn daarbij vooral gevoelig voor zintuigelijke prikkels – geluiden, smaken, geuren, termperatuur, etc – en anderen vooral voor gevoelens van zichzelf en anderen. Of voor allebei. Dit kan hevige emoties oproepen en je enorm bezighouden. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en te weten wat je kunt doen.

Bekijk hieronder het filmpje waarin ik vertel over hulp bij HSP:

Hoogsensitiviteit – hooggevoeligheid-  is een aangeboren eigenschap, geen stoornis. Je staat extra kwetsbaar in het leven. Daarom is het belangrijk om een expert te worden op het gebied van je eigen emoties en prikkelregulatie. Jezelf te leren kennen en herkennen wat dingen met je doen – en hoe je daar mee om kunt gaan.

Gevoeligheid is ook een prachtige eigenschap, het opent je ogen voor de dingen, mensen en dieren om je heen. Meeleven, begrijpen en aanvoelen zijn waardevolle eigenschappen die van grote waarde kunnen zijn voor de mensen om je heen.