Over mijzelf

Wie ben ik?

Ik ben Joëlle Bakhuis, psychosociaal hulpverlener. In 2006 begon ik het het werken met gezinnen, daarna begeleidde ik ook jongeren en volwassenen individueel. In 2013 startte ik mijn eigen praktijk, waarin ik met mensen individueel en als koppel in gesprek ga. Dit doe ik met veel plezier. Ik vind het altijd bijzonder om iemand te leren kennen en te kunnen praten over wat belangrijk is voor hem of haar. Iedereen is anders en daarom ligt er nooit een pasklaar antwoord klaar.  Het is een zoektocht die je samen aangaat, waarin je samen zoekt naar wat helpt, wat nu eigenlijk echt belangrijk is en wat werkt.

Ik ben christen en dit betekent voor mij onder andere dat ik geloof dat iedereen bijzonder en waardevol is, en dat er altijd een weg van herstel en hoop mogelijk is. Vanuit deze visie geef ik mijn hulpverlening vorm.

In mijn werk sta ik naast je en niet boven je, om samen op zoek te gaan. Alles mag gezegd worden en niets is ‘gek’ of ‘fout’. Ik zal zelf altijd eerlijk zijn en stimuleer jou ook om eerlijk -en met liefde- naar jezelf te kijken.  Dat is niet altijd makkelijk. Je stelt je kwetsbaar op. Daarom heb ik ook veel respect voor iedereen die aan de slag gaat met hulpverlening.

Opleidingen:

 • Orthopedagogiek aan de Radbouduniversiteit Nijmegen – specialisatie Gezin en Gedrag
 • HBO Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – specialisatie Opvoedingsondersteuning en Ontwikkelingsstimulering
 • Post-HBO opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandelaar (SOLfit) aan de Saxion Hogescholen
 • Basistraining Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening
 • Bijscholing Hoogsensitiviteit (HSP)
 • Basistraining en verdiepingstraining EFT (Emotionally Focused Therapy), relatietherapie
 • Cursus Narratief Pastoraat – Theologische Universiteit Kampen
 • Training ‘Kwetsbaarheid als Kracht’

Ik volg supervisie en intervisie

 • Geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen: NVO Basis-Orthopedagoog
 • Geregistreerd SKJ
 • Lid van de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten

ook te vinden op therapeutvinden en ikzoekchristelijkehulp.nl


“Joëlle is de eerste die mij echt heeft kunnen helpen met het omgaan van mijn paniekaanvallen. Er wordt echt naar je geluisterd en door de juiste vragen te stellen of voorbeelden te geven krijg je inzicht in je eigen denken en doen.” (W. 20+jaar, Ermelo)

“Joëlle kan goed luisteren. Ik heb mij niet één keer onbegrepen gevoeld. Andere hulpverleners hebben soms snel hun conclusies klaar, maar Joëlle begrijpt hoe ingewikkeld het is en komt niet met kant-en-klare oplossingen.” (P. 50+jaar , Ermelo)

“Ik heb Joëlle Bakhuis leren kennen als deskundig, betrokken en ervaren en christelijke therapeut. Ze heeft kennis van zaken en kan hierdoor adequaat inspelen op de diverse problematiek.De behandeling is afgestemd, Joëlle speelt in op wat op dat moment aan de orde is. Ik heb veel aan de gesprekken hierdoor kon ik elke keer weer verder. Zeker een therapeut die ik aan wil raden.” (P, 40+ jaar, Ridderkerk)

We vonden het heel fijn! Ik heb echt wat aan de tips gehad en heel fijn t werkt nu al!! Heel bijzonder!! Ik ben ook gerustgesteld en daar ben ik heel blij mee. Ik kreeg een boekentip, het boekje is inmiddels binnen, en dat zijn de handvatten waar ik naar op zoek was/ben! We ervoeren veel geduld, interesse en een luisterende oor en wij kunnen haar zeker aanbevelen aan anderen.” (A., 20+, Almere)

“Jammer om af te moeten sluiten, we hebben er veel aan gehad. Er is veel vooruitgang geboekt de afgelopen 3 maanden, en ik ben er van overtuigd dat we nog verder komen. We weten nu waar we aan moeten werken en hoe.” ( J. 30+,  Zeewolde)