Psychosociale hulpverlening voor lhbti+ cliënten

Hulpverlening rondom seksuele identiteit

LHBTI+ én christen zijn is soms een lastige combi. Het kan zijn dat je problemen ervaart rondom je seksuele identiteit en merkt dat je vastloopt. Dan is het goed om hulp te zoeken. Ook als ouders kun je soms in een zoektocht komen wanneer je kind uit de kast komt. Daarbij kan ik u begeleiden. 

Als christelijke lhbti+er is het extra belangrijk dat er deskundige begeleiding is; iemand met de juiste kennis die je begrijpt en niet direct met een (voor)oordeel klaarstaat. Ik wil graag met je meedenken en naar je luisteren.Ik ben zelf hetero, in mijn nabije familie is sprake van homoseksualiteit. Ook ken ik diverse christelijke lhbt-ers en heb ik heel veel verhalen van dichtbij gehoord. Ieder heeft zijn eigen verhaal.

Je seksuele gerichtheid is een wezenlijk onderdeel van wie je bent, van je identiteit. En je geloof is dat ook. Het samenbrengen van geloof en seksuele identiteit en het omgaan met reacties uit de omgeving zijn twee belangrijke taken voor christelijke holebi’s. Het is niet vreemd wanneer je hier hulp bij zoekt. En je komt er sterker uit.

Mijn hulpverlening geef ik vorm vanuit een christelijke visie zonder vooringenomen standpunten rondom homoseksualiteit en geloof over te dragen. Ik heb zowel cliënten die celibatair leven als cliënten met een homoseksuele relatie. Christenen komen tot verschillende overtuigingen m.b.t. de bijbel en homoseksualiteit. Het is belangrijk dat je daarin zelf op zoek gaat naar jouw weg, met Gods hulp. Het is mogelijk de theologische vragen (Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit? Welke visies zijn hierop en wat geloof ik?) te behandelen in de gesprekken.

Ik ben mede-initiatiefnemer van de website Verscheurd.nl , waar we een open gesprek over homoseksualiteit onder christenen willen bevorderen. Ook ben ik mede-initiatiefnemer en vlogger op holybe.nl, de website voor christelijke lhbti-jongeren.

homoseksueel, lesbisch, transgender, transseksueel, queer, panseksueel, intersekse